Opleiding Uitvoerder sloopwerken

Opleiding Uitvoerder sloopwerken

De opleiding is bedoeld voor zowel 'startende' uitvoerders die aan het begin van hun carrière staan, alsook voor de ervaren uitvoerders die met deze opleiding hun kennis willen verdiepen of verbreden. Er is veel ruimte voor onderlinge contacten en kennisuitwisseling. De combinatie theorie en praktijk (aan de slag met een projectdossier) maakt de opleiding gevarieerd.


Personen die door willen groeien naar of beter willen gaan functioneren als allround uitvoerder in de sloopbranche, zijn aan het goede adres. Na deze opleiding zijn de deelnemers (beter) in staat om op een juiste wijze de uitvoering van een sloopwerk voor te bereiden, te organiseren, aan te sturen, te bewaken en op te leveren.

Welke onderwerpen komen aan bod?

In de opleiding komen onder meer de onderstaande onderwerpen aan bod:

 • plaats van de uitvoerder sloopwerken binnen de sloopsector
 • sloopobjecten en constructies/belastingen
 • sloopmethoden en -technieken
 • bestekken en aanbestedingsvormen
 • werkopname en calculatie
 • werkvoorbereiding en communicatie
 • uitvoering en oplevering
 • MVO & duurzaamheid en certificatie
 • sloopregelgeving
 • gecertificeerd slopen volgens BRL SVMS-007
 • veiligheid en gezond werken
 • plannen, bewaken en leidinggeven

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit een theorieboek en een projectboek.

Het theorieboek behandelt de achterliggende kennis die je nodig hebt om als uitvoerder op een juiste wijze keuzes te kunnen maken en acties te ondernemen. Naast de diverse facetten van het sloopproces (van opdrachtverwerving tot oplevering), komen ook zaken aan de orde als sloopregelgeving, certificering en de ontwikkelingen rondom MVO en duurzaamheid. Verder wordt stilgestaan bij soorten sloopobjecten en slooptechnieken, inclusief de nodige theorie over constructies en belastingen waarmee tijdens het slopen rekening gehouden moet worden. De theorie en praktijk van de verschillende aanbestedingsvormen en besteksystematieken (RAW/STABU) komen eveneens aan bod.

Aan de hand van een projectboek wordt de theorie toegepast in de praktijk. Het projectboek bevat de projectdocumentatie van een concreet sloopproject, waarin alle aspecten die de uitvoerder in de praktijk tegen kan komen aan bod komen. Het projectboek bevat opdrachten die als huiswerk moeten worden uitgewerkt en tijdens de opleidingsdagen worden besproken.

Duur en planning van de opleiding

De opleiding bestaat uit een introductiebijeenkomst, 8 lesdagen (waaronder een terugkomdag op een zaterdag) en een examendag. De opleiding wordt gegeven door een team van ervaren docenten. De kandidaten volgen de opleiding voor een deel in hun eigen tijd. De start- en eindtijden van de opleidingsdagen kunnen in overleg met de kandidaten worden aangepast tijdens de opleiding.

Het examen

Het examen bestaat uit een theoriedeel en een projectdeel. Het examen neemt een halve dag in beslag. Bij voldoende resultaat ontvang je het diploma Uitvoerder Sloopwerken. Met het diploma Uitvoerder Sloopwerken voldoe je aan de deskundigheidseisen volgens de BRL SVMS-007.

Locatie en kosten

Cursuslocatie

Secretariaat SVS

Rijksstraatweg 69

4194 SK Meteren


Kosten

De kosten voor deze 8-daagse cursus bedragen €3.590,00 (exclusief btw) (tarieven vanaf 1 januari 2024). Dat is inclusief lesboek en examen. Een herexamen kost €343,50.

Leden van VERAS krijgen korting en betalen €3.325,00 (exclusief btw).

Is jouw bedrijf lid van VERAS? Vink dit aan op het inschrijfformulier.


Data opleiding Uitvoerder sloopwerken

Agenda

Bekijk wanneer onze opleidingen en cursussen worden gegeven.

Naar Agenda

Nieuws

Bekijk de nieuwsberichten van Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf. 

Naar nieuwsberichten

Cursus

Voorman sloopwerken

Wil je je technische kennis van de sloop verbreden of verdiepen? Wil je ook personeel op de slooplocatie aansturen? Dan is de cursus Voorman sloopwerken iets voor jou!

Meer informatie

Cursus

Sloopregelgeving

In deze tweedaagse cursus lichten we de toepassing van wet- en regelgeving in de slooppraktijk op een heel praktische en toegankelijke wijze toe.

Meer informatie

Opleiding

Uitvoerder sloopwerken

Opleiding voor 'startende' en ervaren uitvoerders om de uitvoering van een sloopwerk (nog beter) voor te bereiden, te organiseren, aan te sturen, te bewaken en op te leveren.

Meer informatie

Opleiding 

MBO Slopen

Beroepsopleiding waarin je in twee jaar een erkend diploma MBO Sloper (niveau 2) kunt behalen. 

Meer infomatie