Per 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden.
Kom alles te weten over wat dit betekent voor slopen, asbest verwijderen, mobiel breken en grondverzet.
Wie werkzaam is in de sloop heeft dagelijks te maken met wet- en regelgeving en de toepassing daarvan in de praktijk. Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. De wet- en regelgeving voor slopen, mobiel breken, asbestverwijdering en grondverzet is daardoor gewijzigd. Tijdens de tweedaagse cursus lichten we de sloopregelgeving en de wijzigingen per 1 januari 2024 uitgebreid toe, op een heel praktische en toegankelijke wijze. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het bespreken van praktijkvoorbeelden.
Voor wie is deze cursus interessant?
De tweedaagse cursus Sloopregelgeving is interessant voor personen die bijvoorbeeld als calculator, werkvoorbereider, projectleider, uitvoerder of voorman werkzaam zijn in de sloopsector, maar ook voor toezichthouders of directievoerders. Deelnemers ontvangen een cursusboek met diverse bijlagen en een hand-out van de sheets. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.
Welke onderwerpen komen aan bod?
Tijdens de cursus komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:
Praktische inleiding over hoe de overheidsregelgeving is opgebouwd en het praktische onderscheid tussen privaat- en publiekrecht
Introductie Omgevingswet (doelstelling, structuur en hoofdinhoud)
Regelgeving voor slopen, mobiel breken, asbestverwijdering en grondverzet op grond van de Omgevingswet
Regelgeving rondom de afvoer van vrijkomende sloopmaterialen en hoe daarmee praktisch om te gaan.
De Arboregelgeving veilig & gezond werken toegespitst op de slooppraktijk.
Toezicht & handhaving: welke toezichthouders zijn er, wat zijn taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden en praktische tips voor de omgang met toezichthouders.
Toelatingsvoorwaarden
Voor deze cursus gelden geen opleidingsvoorwaarden. Het is wel gewenst dat de deelnemers enkele jaren ervaring hebben in de sloopbranche. Deelnemers dienen de Nederlandse taal te beheersen.
Docenten
Deze cursus wordt gegeven door docenten met ruime advieservaring op het gebied van sloopregelgeving en de toepassing daarvan in de praktijk.
Locatie en kosten
Cursuslocatie
Secretariaat SVS
Rijksstraatweg 69
4194 SK Meteren
Kosten
De kosten voor deze tweedaagse cursus bedragen €675,00 (tarieven per 1 januari 2023).
Dat is inclusief lesmateriaal en lunch en exclusief BTW.
Leden van VERAS betalen €605,00. Is jouw bedrijf lid van VERAS?
Wil je je technische kennis van de sloop verbreden of verdiepen? Wil je ook personeel op de slooplocatie aansturen? Dan is de cursus Voorman sloopwerken iets voor jou!
Opleiding voor 'startende' en ervaren uitvoerders om de uitvoering van een sloopwerk (nog beter) voor te bereiden, te organiseren, aan te sturen, te bewaken en op te leveren.